duurzame winkels Antwerpen
Antwerpen

Duurzame winkels in Antwerpen: ecologisch shoppen

In Antwerpen vind je enkele van de meest milieuvriendelijke en duurzame winkels in België. Hier shop je een selectie van duurzame mode, accessoires en decoratieve producten van lokale ambachtslieden en merken.

Als modestad kan je natuurlijk ook heel ecofriendly shoppen in Antwerpen, maar je moet weten welke adresjes de moeite waard zijn. Ik deel graag mijn eigen favoriete ecologische adresjes, waar ik zelf al vaak ging shoppen.

duurzame winkels Antwerpen
duurzame winkels Antwerpen

Duurzame winkels in Antwerpen

1. A Good Place To Be

De eerste winkel op onze lijst is A Good Place To Be. Deze winkel aan de Sint-Jorislaan 21, 2060 Antwerpen, stelt duurzaamheid voorop met zijn zorgvuldig samengestelde selectie kleding en accessoires. Ze bieden kleding voor mannen en vrouwen van biologische materialen zoals wol, katoen, hennep en linnen die afkomstig zijn van fair trade-gemeenschappen over de hele wereld. U vindt er ook een breed scala aan tassen, portefeuilles en sieraden gemaakt van gerecyclede materialen.

2. The Natural Store

Een andere geweldige optie is The Natural Store in Kortrijksesteenweg 751, 2610 Wilrijk. Deze winkel is gespecialiseerd in natuurlijke en biologische producten voor in huis, zoals beddengoed, serviesgoed, badproducten en woonaccessoires gemaakt van duurzame materialen zoals bamboe, katoen en jute. Ze bieden ook een grote selectie handgemaakte juwelen, sjaals en omslagdoeken.

3. Green Square

Green Square Antwerpen aan de Zuidstraat 40 is een toevluchtsoord voor eco-bewuste shoppers die op zoek zijn naar stijlvolle maar duurzame mode. De winkel biedt hoogwaardige kleding en schoeisel van ethische merken zoals People Tree en Komodo Clothing die geproduceerd zijn met een minimale impact op het milieu. Je vindt er ook unieke accessoires zoals tassen en portefeuilles gemaakt van gerecycleerde materialen.

4. Kringlooptuin

Kringlooptuin biedt een ruime keuze aan tweedehands en geupcyclede artikelen, van meubels tot kleding, boeken en accessoires in de Prinsstraat 11, 2000 Antwerpen. De winkel is de perfecte plek om one-of-a-kind stukken te vinden die door upcycling een nieuw leven hebben gekregen. Alle items zijn zorgvuldig geselecteerd met het oog op duurzaamheid, dus je kunt er zeker van zijn dat je ethisch winkelt.

5. Supergoods

Supergoods, gevestigd aan de Lange Gasthuisstraat 27, 2000 Antwerpen, is de perfecte plek om duurzame mode en accessoires te vinden van een reeks ethische merken. Ze bieden kleding voor mannen en vrouwen die gemaakt is van biologische materialen zoals bamboe en hennep, en hun selectie omvat ook schoenen, sieraden en tassen gemaakt van gerecyclede of geupcyclede materialen.

6. Blijf goud

Stay Gold aan de Oude Koornmarkt 17 is nog zo’n geweldige milieuvriendelijke winkel in Antwerpen waar je duurzame mode en accessoires kunt kopen. De winkel biedt een breed scala aan artikelen, waaronder kleding voor mannen, vrouwen en kinderen, maar ook huisdecoratie gemaakt met natuurlijke materialen. Ze hebben ook een selectie van tweedehands artikelen die door upcycling een nieuw leven hebben gekregen.

7. Host

Host aan de Sint Jacobsmarkt 39 is een milieuvriendelijke winkel met een focus op kwaliteitskleding voor mannen en vrouwen gemaakt van duurzame materialen. Je vindt er een breed scala aan artikelen, van shirts en jeans tot jassen en accessoires, allemaal milieubewust geproduceerd.

8. Save the Party

Save the Party aan de Nationalestraat 55 is een van de populairste duurzame winkels van Antwerpen, met een selectie vintage kleding voor mannen en vrouwen en sieraden van gerecyclede materialen. De winkel heeft ook een grote selectie van woondecoraties en meubels gemaakt van natuurlijke materialen en biologische cosmetica.

9. Froy & Dind

Froy & Dind aan de Lange Gasthuisstraat 54 is een geweldige plek om duurzame mode en accessoires voor mannen en vrouwen te vinden. De winkel biedt kleding van 100% biologisch katoen en hennep, maar ook schoenen, tassen, portemonnees en sieraden van gerecyclede materialen.

10. Ophelia Lingerie

Ophelia Lingerie op Kipdorp 25-27 is een milieuvriendelijke lingeriewinkel met prachtige stukken van biologische zijde en andere duurzame stoffen. Al hun producten zijn ethisch geproduceerd zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën of kleurstoffen, dus u kunt er zeker van zijn dat dat u verantwoord winkelt.

11. King Louie

King Louie op 33 Meir biedt prachtige en stijlvolle kleding voor mannen, vrouwen en kinderen gemaakt van duurzame materialen zoals biologisch katoen, hennep en bamboe. Al hun producten zijn ethisch geproduceerd met aandacht voor detail. Je vindt er ook een grote selectie accessoires gemaakt van gerecyclede materialen, zoals tassen en portemonnees.

12. Anna Rosa Moschouti

Anna Rosa Moschouti, gevestigd aan de Bosstraat 48, is een milieuvriendelijke winkel gespecialiseerd in unieke kleding en accessoires voor mannen en vrouwen die met de hand zijn gemaakt van natuurlijke stoffen zoals wol, linnen en katoen. Elk stuk is zorgvuldig vervaardigd met duurzaamheid in het achterhoofd, zodat u kunt zorg ervoor dat je ethisch winkelt.

13. Lies Mertens

Lies Mertens aan de Nationalestraat 20 biedt een ruime keuze aan milieuvriendelijke kleding, accessoires en woondecoraties gemaakt van natuurlijke stoffen en geupcyclede materialen. Alle artikelen zijn zorgvuldig geselecteerd met het oog op duurzaamheid, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw aankoop bijdraagt aan de bescherming van het milieu.

14. Think Twice

Think Twice aan de Korte Gasthuisstraat 4 is een milieuvriendelijke winkel gespecialiseerd in vintage mode voor mannen en vrouwen en meubels en decorstukken gemaakt van gerecyclede materialen. De winkel biedt ook een selectie sieraden gemaakt van geupcyclede materialen en biologische cosmetica.

15. Oxfam boetiek

Oxfam Boutique in de Geelhandstraat 13 is een milieuvriendelijke winkel met een selectie van vintage artikelen voor mannen en vrouwen, maar ook woondecoraties, meubels en accessoires gemaakt van natuurlijke materialen of gerecyclede producten. De winst uit de verkoop wordt gebruikt om de humanitaire projecten van Oxfam over de hele wereld te steunen.

16. Pardaf

Pardaf aan de Gemeentestraat 8 biedt duurzame mode en accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen, gemaakt van natuurlijke stoffen zoals biologisch katoen, hennep en bamboe. Hun selectie omvat kleding, schoenen, tassen en sieradenallemaal ethisch geproduceerd met het oog op duurzaamheid.

Hier ben ik jarenlang als student naartoe geweest. Toegegeven, het personeel dat je eigen tweedehands kleding beoordeelde, was lang niet altijd vriendelijk en deed volgens mij hun job niet zo graag, maar hier heb ik altijd hele toffe tweedehandskleding kunnen vinden.

Dit zijn enkele van de beste milieuvriendelijke winkels in Antwerpen, waar je stijlvolle en duurzame mode vindt tegen betaalbare prijzen. We hopen dat deze gids je helpt om verantwoord te winkelen!

Duurzaam winkelen was nog nooit zo gemakkelijk en toegankelijk als vandaag, dankzij de vele milieuvriendelijke winkels die in steden over de hele wereld zijn opgedoken. In Antwerpen zijn er een aantal geweldige opties om modieuze en toch verantwoorde kleding en accessoires te vinden – van vintage items tot handgemaakte stukken van natuurlijke stoffen – en dat allemaal terwijl je lokale bedrijven steunt en het milieu beschermt. Of je nu op zoek bent naar iets speciaals of gewoon verantwoord wilt winkelen, deze winkels helpen je daarbij

Deze winkels zijn enkele van de beste ecowinkels in Antwerpen waar je duurzaam kunt winkelen en tegelijkertijd lokale ambachtslieden en bedrijven steunt. Dus de volgende keer dat je in de stad bent, maak dan ga zeker langs bij een van deze winkels en draag uw steentje bij aan het milieu.

Lees ook: vintage winkels Antwerpen

Lees ook: vegan restaurants in Antwerpen