Sinksenfoor
Antwerpen,  Belgie

Sinksenfoor in Antwerpen (kermis in Antwerpen)

Sinksenfoor in Antwerpen: Attracties, Data en Locatie

Ik ben nog nooit naar de Sinksenfoor in Antwerpen geweest, maar ik heb gehoord dat het een van de grootste kermissen van België is. Het evenement vindt jaarlijks plaats van eind mei tot begin juli en trekt duizenden bezoekers uit het hele land. De kermis biedt meer dan 150 attracties, waaronder achtbanen, draaimolens, gokspelen en kermiskramen.

De Sinksenfoor is niet alleen populair bij de lokale bevolking, maar ook bij toeristen die naar Antwerpen reizen. Het evenement biedt een unieke kans om de stad te ervaren en te genieten van de sfeer van een traditionele kermis. Naast de attracties zijn er ook tal van eetkraampjes waar bezoekers kunnen genieten van Belgische specialiteiten zoals wafels, frietjes en chocolade.

Sinksenfoor
Sinksenfoor

DigitalWork.be/ Shutterstock

Als je van kermis houdt, dan is de Sinksenfoor in Antwerpen zeker een evenement dat je niet wilt missen. Of je nu op zoek bent naar spanning en sensatie of gewoon wilt genieten van de sfeer en het eten, er is voor elk wat wils op deze geweldige kermis.

Geschiedenis van Sinksenfoor

Ik heb veel gelezen over de geschiedenis van de Sinksenfoor in Antwerpen. Het blijkt dat deze kermis al sinds de dertiende eeuw bestaat en een belangrijke rol heeft gespeeld in de economie en cultuur van de stad.

De Sinksenfoor begon als onderdeel van de jaarlijkse jaarmarkt en groeide al snel uit tot een belangrijke gebeurtenis op zichzelf. Het was een plek waar mensen bij elkaar kwamen om te eten, te drinken, te spelen en te genieten van de attracties.

In de loop der jaren is de Sinksenfoor veranderd en gegroeid. Het aantal attracties is toegenomen en de kermis is verhuisd naar verschillende locaties in de stad. In 2015 werd de Sinksenfoor verplaatst naar Spoor Oost, waar het nu elk jaar plaatsvindt.

De Sinksenfoor is een belangrijk onderdeel van de cultuur van Antwerpen en trekt elk jaar duizenden bezoekers. Het is een plek waar mensen van alle leeftijden samenkomen om te genieten van de sfeer, het eten, de muziek en de attracties.

Ik ben onder de indruk van de rijke geschiedenis van de Sinksenfoor en het belang ervan voor de stad Antwerpen. Ik kan niet wachten om dit jaar zelf de kermis te bezoeken en te genieten van alles wat het te bieden heeft.

Attracties op Sinksenfoor

Als je naar de Sinksenfoor in Antwerpen gaat, is er een breed scala aan attracties voor alle leeftijden. Hieronder vind je een overzicht van de topattracties en kinderattracties op de kermis.

Topattracties

Er zijn verschillende topattracties op de Sinksenfoor die je niet mag missen. Hier zijn enkele van de meest populaire:

  • Booster Maxx: Een van de hoogste en snelste reuzenraden ter wereld. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad Antwerpen.
  • Wild Mouse: Een achtbaan met scherpe bochten en snelle afdalingen.
  • Eclipse: Een spectaculaire attractie die je 360 graden omhoog draait.

Kinderattracties

Er zijn ook tal van attracties voor kinderen op de Sinksenfoor. Hier zijn enkele van de beste kinderattracties:

  • Mini Cars: Kleine auto’s die kinderen zelf kunnen besturen.
  • Mini Zweefmolen: Een kleine zweefmolen voor kinderen.
  • Buggy’s: Een ritje op de buggy’s is altijd populair bij de kleintjes.

Foorkramers zorgen ervoor dat alle attracties veilig en goed onderhouden zijn, zodat je zonder zorgen kunt genieten van een dagje uit op de Sinksenfoor.

Locatie van Sinksenfoor

Als ik denk aan de Sinksenfoor, denk ik meteen aan Spoor Oost in Antwerpen. Dit terrein is de thuisbasis van de kermis sinds 2015 en biedt meer dan genoeg ruimte voor alle attracties en bezoekers.

Spoor Oost

Spoor Oost is gelegen in het district Borgerhout en is een voormalig rangeerterrein van de NMBS. Het terrein heeft een oppervlakte van maar liefst 16 hectare en biedt dus meer dan genoeg ruimte voor de Sinksenfoor. Het terrein is ook voorzien van alle nodige faciliteiten, zoals toiletten en eetkraampjes.

Bereikbaarheid

Spoor Oost is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn verschillende tram- en bushaltes in de buurt van het terrein, waaronder de halte Schijnpoort voor tramlijnen 2, 3, 5, 6, 12 en buslijnen 19, 23, 413 en nachtlijn N68. Ook de halte Hof Ter Lo voor tramlijn 10 en buslijnen 410, 411, 412, 414 en nachtlijn N24 ligt op wandelafstand van de Sinksenfoor.

Als je met de auto naar de Sinksenfoor komt, houd er dan rekening mee dat er beperkte parkeergelegenheid is. De meeste parkeerplaatsen zijn ook betalend. Het is daarom aan te raden om met het openbaar vervoer te komen of te parkeren op een nabijgelegen parking en vervolgens te wandelen naar Spoor Oost. Een handig alternatief is om te parkeren bij Park Spoor Oost, dat op wandelafstand ligt van de Sinksenfoor.

Locatie Adres
Spoor Oost Noordersingel 40, 2140 Antwerpen
Park Spoor Oost Schijnpoortweg 119, 2170 Antwerpen

Kortom, Spoor Oost is de ideale locatie voor de Sinksenfoor en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Als je met de auto komt, houd dan rekening met beperkte parkeergelegenheid en betaalde parkeerplaatsen.

Speciale Evenementen op Sinksenfoor

Als je op zoek bent naar wat extra plezier en spanning op de Sinksenfoor in Antwerpen, dan zijn er verschillende speciale evenementen waar je aan kunt deelnemen. Hier zijn enkele van de hoogtepunten van dit jaar:

Spektakel

De Sinksenfoor staat bekend om zijn spetterende attracties en dit jaar is geen uitzondering. Er zijn verschillende nieuwe attracties die je kunt uitproberen, waaronder de ‘Booster Maxx’, die je tot 45 meter hoogte brengt en je vervolgens met een snelheid van 100 km/uur naar beneden laat vallen. Voor degenen die op zoek zijn naar een minder intense ervaring, zijn er ook tal van andere attracties, zoals het reuzenrad en de botsauto’s.

Ludieke Acties

Op de Sinksenfoor zijn er ook verschillende ludieke acties waaraan je kunt deelnemen. Op Kids Wednesday kunnen kinderen bijvoorbeeld genieten van speciale kortingen op spelkramen en attracties. Daarnaast zijn er verschillende wedstrijden en prijzen te winnen, zoals het populaire ‘eendjes vissen’.

Basketbalwedstrijd Wouters vs Waes

Een van de hoogtepunten van dit jaar is de basketbalwedstrijd tussen schepen voor Markten en Foren Peter Wouters en televisiepersoonlijkheid Tom Waes. De wedstrijd zal plaatsvinden op 11 juni en is gratis toegankelijk voor alle bezoekers van de Sinksenfoor. Het belooft een spannende wedstrijd te worden tussen deze twee bekende Antwerpenaren.

Kortom, er is genoeg te beleven op de Sinksenfoor in Antwerpen. Of je nu op zoek bent naar spanning en sensatie of gewoon wat plezier wilt hebben met het gezin, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om de verschillende speciale evenementen te bekijken en maak er een onvergetelijke dag van!

Eten en Drinken op Sinksenfoor

Als ik naar Sinksenfoor ga, is het eten en drinken een van de belangrijkste dingen waar ik naar uitkijk. Er zijn talloze kraampjes die een breed scala aan lekkernijen aanbieden, van zoet tot hartig en van snacks tot volledige maaltijden. Hier zijn een paar van mijn favorieten:

Wafels

Wafels zijn een van de meest iconische lekkernijen op de Sinksenfoor. Er zijn verschillende kraampjes die wafels aanbieden, en elk heeft zijn eigen unieke draai aan het klassieke recept. Sommige kraampjes bieden traditionele wafels met poedersuiker en slagroom aan, terwijl andere kraampjes wafels aanbieden met fruit, chocolade of andere toppings.

Kraampjes

Naast wafels zijn er nog talloze andere kraampjes die eten en drinken aanbieden op de Sinksenfoor. Hier zijn een paar van mijn favorieten:

  • Frituur: Niets zegt “België” als een goede portie frietjes van een frituur op de kermis.
  • Pizza: Voor een hartige maaltijd kan ik altijd terecht bij een van de kraampjes die pizza aanbieden.
  • Snoep: Er zijn talloze kraampjes die snoep aanbieden, van zuurstokken tot lolly’s tot kauwgom.
  • Drankjes: Er zijn verschillende kraampjes die frisdrank, bier en andere drankjes aanbieden om je dorst te lessen tijdens het rondlopen op de kermis.

Kortom, er is voor elk wat wils als het gaat om eten en drinken op de Sinksenfoor. Of je nu op zoek bent naar een zoete traktatie of een hartige maaltijd, je zult zeker iets vinden dat aan je behoeften voldoet.

Praktische Informatie

Als je van plan bent om de Sinksenfoor in Antwerpen te bezoeken, zijn hier enkele belangrijke praktische informatie die je moet weten.

Openingsuren

De Sinksenfoor is geopend van 27 mei tot 2 juli 2023. De openingsuren zijn van maandag tot en met donderdag van 15:00 uur tot 23:00 uur en vrijdag tot zondag van 14:00 uur tot middernacht. Tijdens het pinksterweekend zijn de openingsuren van 14:00 uur tot middernacht.

Beperkingen

Er zijn beperkingen op de Sinksenfoor vanwege veiligheidsredenen. Kinderen onder de 1,20 meter mogen niet in sommige attracties en sommige attracties hebben ook een minimumleeftijd. Let op de borden bij elke attractie voor meer informatie. Roken is verboden op het hele kermisterrein.

V-Maxx

Om de veiligheid op de Sinksenfoor te waarborgen, is er een snelheidsbeperking van 30 km/u op het hele kermisterrein. Dit wordt gecontroleerd door middel van de V-Maxx. Dit is een systeem dat de snelheid van voertuigen meet en weergeeft op een display. Bestuurders die de snelheidslimiet overschrijden, kunnen worden beboet.

Als je van plan bent om naar de Sinksenfoor in Antwerpen te gaan, is het belangrijk om deze praktische informatie te kennen, zodat je een veilige en plezierige ervaring hebt.