make-up-handbagage
Inpaklijst

Hoe pak je make-up in in je handbagage? Tips en tricks voor het vliegtuig

Hoe pak je make-up in in je handbagage? Tips en tricks

Als je op reis gaat en je wilt graag je make-up meenemen, dan is het belangrijk om te weten welke regels er gelden voor handbagage. Het is namelijk niet toegestaan om onbeperkt vloeistoffen mee te nemen in je handbagage. Make-up valt hier ook onder. Het is daarom belangrijk om te weten welke make-up producten je wel en niet mee mag nemen in je handbagage.

De meeste vliegtuigmaatschappijen staan toe dat je kleine hoeveelheden niet-ontvlambare vloeistoffen, spuitbussen en gels in je handbagage meeneemt. Hieronder vallen bijvoorbeeld shampoo, lotion, tandpasta en vloeibare make-up zoals foundation en mascara. Het is wel belangrijk om te weten dat deze vloeistoffen maximaal 100 ml per stuk mogen zijn en dat je deze verpakkingen in een hersluitbaar plastic zakje moet stoppen.

Lees ook: reizen met parfum in het vliegtuig

make-up-handbagage
make-up-handbagage

Wat Is Handbagage?

Handbagage is de bagage die je zelf meeneemt in het vliegtuig en bij je houdt tijdens de vlucht. Dit is het tegenovergestelde van ingecheckte bagage, die je afgeeft bij de incheckbalie en die in het ruim van het vliegtuig wordt vervoerd.

De grootte en het gewicht van handbagage zijn beperkt en verschillen per luchtvaartmaatschappij. Meestal mag je één stuk handbagage meenemen, zoals een rugzak, handtas of trolley. Het is belangrijk om de regels van de luchtvaartmaatschappij te controleren voordat je gaat inpakken, om extra kosten of problemen te voorkomen.

In handbagage mag je alleen bepaalde soorten items meenemen. Vloeistoffen, gels en spuitbussen zijn toegestaan, maar alleen in kleine hoeveelheden en in doorzichtige plastic zakken. Andere items, zoals scherpe voorwerpen, wapens, explosieven en gevaarlijke stoffen, zijn verboden in handbagage.

Hieronder staat een overzicht van de algemene regels voor handbagage:

Luchtvaartmaatschappij Afmetingen handbagage Gewicht handbagage Toegestane items
KLM 55 x 35 x 25 cm 12 kg Vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk, in een doorzichtige hersluitbare plastic zak
Ryanair 40 x 20 x 25 cm 10 kg Vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk, in een doorzichtige hersluitbare plastic zak
EasyJet 56 x 45 x 25 cm Geen gewichtslimiet Vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk, in een doorzichtige hersluitbare plastic zak
Transavia 55 x 40 x 25 cm 10 kg Vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk, in een doorzichtige hersluitbare plastic zak

Het is aan te raden om de regels van de luchtvaartmaatschappij te controleren voordat je gaat inpakken, omdat deze kunnen veranderen en kunnen verschillen per vlucht en bestemming.

Basisregels Voor Het Inpakken Van Make-Up In Handbagage

Als je op reis gaat en je wilt je make-up meenemen in je handbagage, dan moet je rekening houden met de regels van de luchtvaartmaatschappijen. Hieronder vind je de basisregels voor het inpakken van make-up in handbagage:

 • Vloeistoffen en gels in verpakkingen van maximaal 100ml per stuk. Deze verpakkingen moeten in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak van maximaal één liter worden gestopt. Per persoon is één plastic zak toegestaan.
 • Vaste cosmetica, zoals lippenstift, blush en poeder, mogen zonder beperkingen in verpakkingen van elk formaat je koffer of tas in. Je hoeft deze ook niet in een doorzichtige toilettas te doen of uit je bagage te halen.
 • Scherpe voorwerpen, zoals een nagelschaar, nagelvijl, puntkam of een open scheermes, zijn niet toegestaan in je handbagage. Kijk hier voor meer informatie over welke scherpe voorwerpen wel en niet mogen.
 • Elektronica, zoals een föhn of stijltang, mogen gewoon meegenomen worden in je handbagage.

Als je make-up in je handbagage wilt meenemen, houd dan rekening met de bovenstaande regels. Zorg ervoor dat je make-up in de juiste verpakkingen zit en dat je geen scherpe voorwerpen meeneemt. Zo voorkom je dat je make-up in beslag wordt genomen bij de veiligheidscontrole op de luchthaven.

Soorten Make-Up Die Je Kunt Inpakken

Als je make-up wilt meenemen in je handbagage, is het belangrijk om te weten welke soorten make-up zijn toegestaan. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten make-up die je kunt inpakken.

Vloeibare Make-Up

Vloeibare make-up wordt door de meeste vliegtuigmaatschappijen gezien als een vloeistof en mag daarom alleen in kleine hoeveelheden worden meegenomen. Je mag maximaal 100 ml per stuk meenemen en in totaal maximaal 1 liter aan vloeistoffen. Dit geldt onder andere voor:

 • Foundation
 • Concealer
 • BB cream
 • CC cream
 • Primer
 • Vloeibare highlighter
 • Vloeibare blush

Als je meer dan 100 ml van een vloeibare make-up wilt meenemen, kun je deze het beste in je ruimbagage stoppen.

Vaste Make-Up

Vaste make-up is toegestaan in je handbagage en kun je dus zonder problemen meenemen. Dit geldt onder andere voor:

 • Oogschaduw
 • Poederblush
 • Poederfoundation
 • Bronzer
 • Highlighter
 • Lippenstift
 • Lipgloss
 • Lippenbalsem
 • Wenkbrauwpoeder
 • Wenkbrauwpotlood
 • Eyeliner
 • Mascara

Het is wel belangrijk om te zorgen dat de vaste make-up goed verpakt is, zodat het niet kapot gaat tijdens het reizen. Stop het bijvoorbeeld in een make-up tas of toilettas en zorg dat het goed klem zit tussen andere spullen in je bagage.

Als je twijfelt of een bepaald product wel of niet is toegestaan in je handbagage, kun je het beste de website van de vliegtuigmaatschappij raadplegen of contact opnemen met de klantenservice. Zo voorkom je verrassingen op het vliegveld.

make-up-vliegtuig
make-up-vliegtuig

Hoe Je Make-Up Veilig Inpakt

Als je make-up meeneemt in je handbagage, moet je ervoor zorgen dat alle producten veilig en volgens de regels worden ingepakt. Hier zijn een paar tips om je te helpen:

 • Houd rekening met de regels voor vloeistoffen: Vloeistoffen, gels en spuitbussen mogen alleen in verpakkingen van maximaal 100 ml worden meegenomen. Deze verpakkingen moeten in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak van maximaal 1 liter worden geplaatst. Zorg ervoor dat de zak goed sluit en dat je deze gemakkelijk kunt openen en sluiten voor inspectie op de luchthaven.
 • Pak je make-up slim in: Kies alleen de make-up die je echt nodig hebt en pak deze in kleine, hersluitbare verpakkingen. Gebruik bijvoorbeeld kleine potjes of flesjes om je foundation, moisturizer of gezichtsolie in te bewaren. Gebruik ook kleine potjes voor poeders en oogschaduw.
 • Bescherm je make-up: Om te voorkomen dat je make-up tijdens het reizen breekt, kun je deze het beste inpakken in een aparte toilettas of make-up tas. Gebruik bubbelplastic of watten om de producten te beschermen tegen schokken en stoten.
 • Neem je make-upborstels mee: Als je make-upborstels meeneemt, zorg er dan voor dat je deze goed beschermt. Gebruik bijvoorbeeld een afsluitbaar tasje of een speciale borstelhouder om ze veilig op te bergen.
 • Let op de temperatuur: Make-up kan smelten of bederven als het te warm wordt. Zorg er daarom voor dat je je make-up bewaart op een koele, droge plaats en vermijd blootstelling aan direct zonlicht.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je make-up veilig en zonder problemen meeneemt in je handbagage.

Speciale Overwegingen Voor Het Inpakken Van Make-Up

Internationale Vluchten

Als je van plan bent om internationaal te reizen met je make-up in je handbagage, zijn er enkele speciale overwegingen om in gedachten te houden. Ten eerste moet je rekening houden met de vloeistofbeperkingen van de luchtvaartmaatschappij. Je mag alleen vloeistoffen meenemen in containers van 100 ml of minder, en deze moeten worden verpakt in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak. Zorg ervoor dat je make-upverpakkingen niet groter zijn dan 100 ml en dat je ze in een doorzichtige plastic zak verpakt.

Ten tweede moet je rekening houden met de douanevoorschriften van het land waar je naartoe reist. Sommige landen hebben specifieke beperkingen op bepaalde soorten make-upproducten, zoals nagellak of parfum. Controleer de douaneregels van het land waar je naartoe reist voordat je je make-up inpakt.

Klimaat En Bestemming

Het klimaat en de bestemming waar je naartoe reist, kunnen ook van invloed zijn op hoe je je make-up inpakt. Als je naar een warme en vochtige bestemming reist, moet je ervoor zorgen dat je make-up bestand is tegen hitte en vochtigheid. Kies bijvoorbeeld voor waterdichte mascara en foundation die bestand is tegen zweet.

Als je naar een koude bestemming reist, moet je ervoor zorgen dat je make-up niet bevriest tijdens de vlucht. Verpak je make-up in een warme sjaal of trui om te voorkomen dat het bevriest.

Als je naar een bestemming reist waar je geen toegang hebt tot bepaalde make-upproducten, zoals een afgelegen eiland of een woestijn, moet je ervoor zorgen dat je alle benodigde make-upproducten meeneemt. Maak een lijst van alle make-upproducten die je nodig hebt en controleer of je ze allemaal hebt ingepakt voordat je vertrekt.

Met deze speciale overwegingen in gedachten, kun je je make-up veilig en efficiënt inpakken voor je volgende reis.

Handige Tips Voor Het Inpakken Van Make-Up

Als je op reis gaat, wil je er natuurlijk nog steeds goed uitzien. Maar hoe pak je je make-up in zonder dat het kapot gaat? Hier zijn enkele handige tips om ervoor te zorgen dat je make-up veilig en georganiseerd blijft tijdens het reizen.

 • Gebruik een toilettas: stop al je make-up in een toilettas om het georganiseerd te houden en te voorkomen dat het door je bagage gaat zwerven.
 • Pak je make-up in het midden van je koffer in: Bouw je toilettas klem tussen een stapel kleding of andere zachte items. Deze werken als schokdemper en zo breken je poeders (hopelijk) niet.
 • Doe altijd een zakje om je vloeibare producten: Als je vloeibare make-up producten meeneemt, zoals foundation of nagellak, zorg er dan voor dat je ze in een hersluitbaar, doorzichtig zakje stopt dat voldoet aan de TSA-regels.
 • Gebruik make-up remover pads: Om te voorkomen dat oogschaduw of blushing powders barsten tijdens het reizen, stop je een make-up remover pad tussen het poeder en het deksel.
 • Neem niet alles mee: Maak fotokopieën van wat je nodig hebt, in plaats van alles mee te zeulen. Zo bespaar je ruimte en gewicht.
 • Kies voor reisformaat: Als je niet zonder je favoriete producten kunt, overweeg dan om reisformaat producten te kopen. Deze zijn vaak kleiner en lichter dan de normale versies en passen gemakkelijk in je handbagage.
 • Label je make-up: Zorg ervoor dat je je make-up labelt met je contactgegevens, zodat het gemakkelijk terug te vinden is als het zoekraakt.

Met deze handige tips ben je klaar om je make-up veilig en georganiseerd in te pakken voor je volgende reis.

Conclusie

Het inpakken van make-up in je handbagage kan een uitdaging zijn. Er zijn verschillende regels waar je rekening mee moet houden, zoals de beperkingen op vloeistoffen en spuitbussen. Gelukkig zijn er ook veel tips en trucs die je kunt gebruiken om je favoriete make-up producten veilig en efficiënt in te pakken.

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden is dat alle vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100ml moeten worden vervoerd. Dit geldt voor producten zoals foundation, nagellakremover en parfum. Zorg er ook voor dat je alle vloeistoffen in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak plaatst om ze gemakkelijk te kunnen controleren bij de veiligheidscontrole.

Als het gaat om niet-vloeibare make-up producten, zoals poeders en potloden, zijn er minder beperkingen. Je kunt deze producten meestal zonder problemen in je handbagage meenemen. Het is echter altijd een goed idee om te controleren of er specifieke beperkingen zijn voor het land waar je naartoe reist.

Een andere handige tip is om reisflacons te gebruiken om je favoriete producten over te gieten. Op deze manier kun je gemakkelijk je make-up producten meenemen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het overschrijden van de toegestane hoeveelheid vloeistoffen.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat veiligheid altijd voorop staat. Als je twijfelt over een bepaald product, kun je het beste contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij of de luchthaven om te controleren of het is toegestaan in je handbagage. Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je make-up veilig en gemakkelijk mee kunt nemen op je volgende reis.

Veelgestelde Vragen

Hoe moet je make-up meenemen in handbagage?

Als je make-up in je handbagage wilt meenemen, moet je ervoor zorgen dat het voldoet aan de regels voor vloeistoffen. Dit betekent dat je make-up in containers van maximaal 100 ml moet doen en deze in een doorzichtige plastic zak moet stoppen. De plastic zak mag maximaal één liter zijn en moet hersluitbaar zijn. Je moet de zak uit je handbagage halen en op de tray doen bij de beveiligingscontrole.

Kan je make-up meenemen in handbagage?

Ja, je kunt make-up meenemen in je handbagage, maar het moet voldoen aan de regels voor vloeistoffen. Dit betekent dat je make-up in containers van maximaal 100 ml moet doen en deze in een doorzichtige plastic zak moet stoppen. De plastic zak mag maximaal één liter zijn en moet hersluitbaar zijn.

Hoeveel make-up mag mee in handbagage?

Je mag maximaal één liter aan vloeistoffen meenemen in je handbagage. Dit betekent dat je make-up in containers van maximaal 100 ml moet doen en deze in een doorzichtige plastic zak moet stoppen. De plastic zak mag maximaal één liter zijn en moet hersluitbaar zijn.

Is make-up ook vloeistof?

Sommige make-upproducten worden beschouwd als vloeistoffen, zoals lipgloss, mascara, foundation en nagellak. Als je deze producten in je handbagage wilt meenemen, moeten ze voldoen aan de regels voor vloeistoffen.

Mag lippenstift in handbagage?

Ja, je mag lippenstift in je handbagage meenemen. Lippenstift wordt niet beschouwd als een vloeistof en hoeft niet in een doorzichtige plastic zak te worden gestopt.

Mag oogpotlood in handbagage?

Ja, je mag oogpotlood in je handbagage meenemen. Oogpotlood wordt niet beschouwd als een vloeistof en hoeft niet in een doorzichtige plastic zak te worden gestopt.