amsterdam veganistische restaurants
Amsterdam,  Nederland

Veganistische restaurants in Amsterdam – vegan restaurants

Amsterdam is een veganistische stad en de thuisbasis van een aantal van de beste veganistische restaurants ter wereld, heel vegan-friendly dus! Of je nu op zoek bent naar een alternatief voor de traditionele Nederlandse keuken of naar internationale smaken, Amsterdam heeft voor ieder wat wils. Van plantaardig lekker eten tot informele lunches en snacks, dit zijn enkele van de beste veganistische restaurants in Amsterdam.

amsterdam veganistische restaurants
amsterdam veganistische restaurants

Veganistische restaurants in Amsterdam

1. De Ceuvel

De Ceuvel is een van de populairste veganistische restaurants in Amsterdam. De Ceuvel is gevestigd op een oude scheepswerf en is gespecialiseerd in lokaal plantaardig eten met een focus op seizoensgebonden ingrediënten en duurzaamheid. Op het menu staan gezonde salades, stevige soepen en burgers gemaakt van biologische peulvruchten. Met zijn unieke setting en heerlijke eten heeft De Ceuvel 4 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Korte Papaverweg 4, Amsterdam.

2. Wagamama

Wagamama is een Japans geïnspireerd restaurant met verschillende vestigingen in Amsterdam. Op het menu staan veganistische sushi en ramen, maar ook andere Aziatische gerechten zoals teriyaki noodle bowls en gyoza dumplings. Iedereen, van veganisten tot vleeseters, kan iets lekkers vinden bij Wagamama, dat 4 sterren heeft verdiend op Yelp.

Adres: Vijzelstraat 15, Amsterdam.

3. Otomat

Otomat is een Italiaans eethuis dat gespecialiseerd is in veganistische pizza’s, pasta’s en salades voor lunch of diner. Alle ingrediënten zijn biologisch en lokaal geproduceerd en het menu omvat veganistische kazen en een verscheidenheid aan toppings. Otomat heeft 4 sterren verdiend op Yelp voor zijn smaakvolle keuken.

Adres: Ferdinand Bolstraat 25, Amsterdam.

4. Peach Plant Based Kitchen

Peach Plant Based Kitchen is een gezellig café met veganistisch eten met een internationale twist. Op het menu staan ontbijtburrito’s, geladen frietjes en sandwiches gemaakt van seitan en tempeh. Met zijn ongedwongen sfeer en heerlijke plantaardige gerechten heeft Peach 4 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Kinkerstraat 123, Amsterdam.

5. Saint-Jean

Saint-Jean is een chique restaurant dat Frans geïnspireerde plantaardige gerechten met een moderne twist. Op het menu staan seizoensgebonden gerechten van biologische ingrediënten, zoals artisjokrisotto en tomatentartaar. Met zijn voortreffelijke smaken en prachtige omgeving heeft Saint-Jean 4 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Brouwersgracht 147, Amsterdam.

6. Madre

Madre is een innovatief restaurant dat creatieve veganistische gerechten serveert met Latijns-Amerikaanse invloeden. Op het menu staan taco’s, burrito’s en arepas gevuld met tempeh of jackfruit. Madre heeft 4 sterren verdiend op Yelp voor haar heerlijke plantaardige gerechten.

Adres: Overtoom 140, Amsterdam.

7. Bloem

Bloem is een gezellig café met een moderne twist, met veganistisch ontbijt, lunch en diner. Op het menu staan gerechten met biologische en lokale ingrediënten, zoals pannenkoeken met tempeh en glutenvrije broodjes. Met zijn ontspannen sfeer en gezonde eten heeft Bloem 4 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 298-306, Amsterdam.

8. Men Impossible

Men Impossible is een bruisend restaurant met veganistische burgers en sandwiches gemaakt van plantaardige eiwitten zoals seitan, tempeh en jackfruit. Op het menu staan ook knapperige frietjes en desserts zoals banoffee pie of chocolade brownies. Men Impossible heeft 4 sterren verdiend op Yelp voor zijn heerlijke gerechten.

Adres: Jan Pieter Heijestraat 53, Amsterdam.

9. Mediametic

Mediametic is een restaurant met veganistisch eten geïnspireerd op mediterrane en Midden-Oosterse smaken. Op het menu staan falafelgerechten, gegrilde groenten en taboulehsalades, maar ook verschillende veganistische desserts zoals baklava of amandeltaart. Mediametic heeft 4 sterren verdiend op Yelp voor zijn smaakvolle gerechten.

Adres: Koningin Wilhelminaplein 49-4, Amsterdam.

10. Veganistische Tempelbar

Vegan Temple Bar is een trendy bar met veganistische cocktails en snacks zoals nacho’s en paddenstoelenburgers. De bar biedt ook veganistische versies van klassieke Nederlandse gerechten zoals bitterballen en kroketten. Met zijn hippe sfeer en lekkere plantaardige gerechten heeft Vegan Temple Bar 4 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Utrechtsestraat 106, Amsterdam.

11. YB

YB is een Aziatisch-fusionrestaurant dat veganistische gerechten serveert, geïnspireerd op de smaken van Thailand, Japan en Indonesië. Op het menu staan hartige curry’s, soepen en bao buns, maar ook sushi rollen gemaakt met jackfruit of avocado. YB heeft 4 sterren verdiend op Yelp voor zijn smaakvolle eten.

Adres: Stadionweg 41-45, Amsterdam.

12. Patisserie Koekoek

Patisserie Koekoek is een gezellig café waar heerlijke veganistische gebakjes zoals croissants, cakes en koekjes worden geserveerd. Op het menu staan ook verse broodjes gemaakt met biologische ingrediënten. Met zijn lekkere lekkernijen en vriendelijke sfeer heeft Patisserie Koekoek 4 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Kinkerstraat 33-35, Amsterdam.

13. Veganistische Junkfood Bar

Vegan Junkfood Bar is een levendige plek met comfort food met een internationale twist. Op het menu staan burgers en hotdogs gemaakt van seitan of tempeh, loaded fries en falafel wraps. Met zijn relaxte sfeer en smakelijke gerechten heeft Vegan Junkfood Bar 4 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Frederiksplein 6, Amsterdam.

14. Maoz

Maoz is een fastfoodrestaurant met plantaardige gerechten zoals falafelwraps en salades met biologische ingrediënten. Op het menu staan ook veganistische versies van klassieke Europese gerechten zoals macaroni met kaas of herderstaart. Met zijn smaakvolle eten heeft Maoz 4 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Kerkstraat 171, Amsterdam.

15. Flower Burger

Flower Burger is een moderne eetgelegenheid met heerlijke veganistische burgers, sandwiches en salades gemaakt met verse ingrediënten. Op het menu staan ook frietjes, uienringen en andere bijgerechten, evenals milkshakes gemaakt met havermelk of amandelmelk. Met zijn smakelijke burgers en coole sfeer, Flower Burger heeft 4 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Kerkstraat 53-1, Amsterdam.

16. Radion

 

Radion is een restaurant met veganistische gerechten geïnspireerd op de smaken van Latijns-Amerika, Azië en het Middellandse Zeegebied. Op het menu staan taco’s, empanadas en quesadilla’s gemaakt met plantaardige eiwitten zoals tempeh of jackfruit, maar ook salades en soepen. Met zijn creatieve gerechten en ontspannen sfeer heeft Radion 4 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Rozengracht 133-135, Amsterdam.

17. Veganees

 

Veganees is een Italiaans eethuis dat lekkere veganistische pizza’s serveert, gemaakt met plantaardige kaas. Op het menu staan ook calzones, lasagne en een selectie salades en antipasti. Met zijn heerlijke gerechten en gezellige sfeer heeft Veganees 4 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Van Ostadestraat 59, Amsterdam.

18. The Meets

The Meets is een Aziatisch restaurant met smaakvolle veganistische gerechten geïnspireerd op Japanse, Indiase en Zuidoost-Aziatische smaken. Op het menu staan curry’s, roerbakgerechten en gebakken rijstgerechten gemaakt met plantaardige eiwitten zoals tempeh of jackfruit, maar ook sushi-rolletjes gevuld met groenten of paddenstoelen. Met zijn smakelijke eten en vrolijke sfeer heeft The Meets 4 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 25, Amsterdam.

19. Mr en Mrs Watson

Mr and Mrs Watson is een gezellig café dat plantaardige gerechten serveert, zoals hamburgers, sandwiches en salades gemaakt met biologische ingrediënten. Op het menu staan ook hotdogs en ontbijtgerechten voor de hele dag. Met zijn heerlijke eten en vriendelijke sfeer heeft Mr and Mrs Watson 4 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Westerstraat 92, Amsterdam.

20. Meatless District

 

Meatless District is een eetcafé met creatieve veganistische gerechten die zowel gezond als smaakvol zijn. Op het menu staan granen bowls, soepen, sandwiches en burgers gemaakt met seitan of tempeh, maar ook smoothies en sappen. Met zijn verse gerechten en gezellige sfeer, heeft Meatless District 4,5 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Van Woustraat 2, Amsterdam.

21. Veganistische Sushi Bar

Vegan Sushi Bar is een restaurant dat veganistische sushi serveert gemaakt met plantaardige eiwitten zoals tempeh of jackfruit, maar ook andere Japans geïnspireerde gerechten zoals noedels en salades. Met zijn smaakvolle eten en ontspannen sfeer heeft Vegan Sushi Bar 4 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Haarlemmerdijk 7 K, Amsterdam.

22. Morris & Bella

Morris & Bella is een Italiaans eethuis met klassieke pastagerechten met een twist, zoals lasagne met pesto of spaghetti met veganistische gehaktballetjes. Op het menu staan ook salades en broodjes met biologische ingrediënten. Met zijn heerlijke eten en gezellige sfeer heeft Morris & Bella 4 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Willem de Zwijgerlaan 57, Amsterdam.

23. Mastino

Mastino is een Italiaanse trattoria die klassieke gerechten serveert, gemaakt met verse biologische ingrediënten. Op het menu staan pizza’s, pasta’s en andere Italiaanse gerechten, evenals een selectie salades en panini’s. Met zijn smaakvolle eten en gastvrije sfeer heeft Mastino 4 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Korte Leidsedwarsstraat 77-79, Amsterdam.

24. Trevi’s

Trevi’s is een veganistisch Italiaans restaurant dat klassieke gerechten serveert zoals lasagne, gnocchi en ravioli gemaakt met plantaardige ingrediënten. Op het menu staan ook salades en soepen, evenals een scala aan desserts. Met zijn heerlijke eten en gezellige sfeer heeft Trevi’s 4 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Korte Leidsedwarsstraat 70, Amsterdam.

25. Rainbowls

Rainbowls is een gezond fast-food restaurant dat kommen serveert gevuld met kleurrijke salades en granen met daarop eiwitrijke ingrediënten zoals tempeh of jackfruit. Op het menu staan ook smoothies, sappen en desserts. Met zijn voedzame eten en vriendelijke sfeer heeft Rainbowls 4 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Ferdinand Bolstraat 11, Amsterdam.

26. De Oude Ziel

The Old Soul is een café dat veganistische gerechten serveert, gemaakt met biologische ingrediënten zoals groenten, peulvruchten en granen. Op het menu staan salades, broodjes en hamburgers, maar ook soepen en porties. Met zijn heerlijke eten en gezellige sfeer heeft The Old Soul 4 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Kerkstraat 32-34, Amsterdam.

27. Deer Mama

Deer Mama is een Aziatisch restaurant met veganistische gerechten geïnspireerd op de Japanse keuken, zoals ramen noodles en sushirolletjes gemaakt met plantaardige eiwitten. Op het menu staan ook salades, hamburgers en desserts. Met zijn smaakvolle eten en uitnodigende sfeer heeft Deer Mama 4 sterren verdiend op Yelp.

Adres: Tweede Tuindwarsstraat 20-22, Amsterdam.